Kunstige video’s voor

Mu.Zee

Kunstige video’s voor Mu.Zee

Mu.Zee, het kunstmuseum aan zee, vertelt verhalen met een uitzonderlijke collectie kunst, van 1830 tot nu, van uitsluitend Belgische kunstenaars en kunstenaars die hier wonen en werken.

Het begon met 1 video en groeide uit tot een mooie samenwerking vol videocontent. Van een reeks over het Permekemuseum tot een brede waaier aan videocontent met verschillende video’s van de mooiste tentoonstellingen, een sfeervolle video van de kerstshop vol leuke spulletjes, de kunstzinnige aankondiging van een nieuw boek, een leuke ‘welkom terug video’ na de lockdown, … Ontdek ze allemaal op deze pagina.

Het begon allemaal in het Permekemuseum

Het Permekemuseum is gevestigd in het vroegere woonhuis van Constant Permeke, je weet wel, die meneer van op de 100 frank briefjes van vroeger. In de vijfdelige reeks over het Permekemuseum kom je alles te weten over Constant Permeke. We tonen je zijn schildersatelier, de tuin, het beeldhouwatelier en Studio Permeke. Deze reeks kwam uit tijdens de lockdown en vormde de ideale virtuele rondleiding. Bij elke video hoorde uiteraard een bijhorende teaser in storyformaat. Het Permekemuseum krijgt sinds de reeks verscheen maar liefst vijf keer zoveel bezoekers over de vloer. Een tevreden klant!

Mu.Zee opent terug de deuren

Ook Mu.Zee moest door corona een tijdje de deuren sluiten. Wat waren we blij toen we weer een bezoekje mochten brengen, en we waren niet alleen. We volgen een leuk gezinnetje die het museum terug bezoekt én die zich flink aan de genomen coronamaatregelen houdt.

Trance-Action: een meditatieve wandeling

Ventoux bezocht Trance-Action, een aparte tentoonstelling in Mu.Zee die samen met enkele getalenteerde studenten van het KASK gerealiseerd werd. ‘Trance-Action’ neemt ons mee langs ambachtelijke weeftechnieken, de productie van auto-onderdelen en de verwerking van ruwe grondstoffen tot bouwmateriaal.

Word jij ook helemaal zen bij het bekijken van deze video?

Artsy-Fartsy video voor

The Role of the Story Teller

De Amerikaanse kunstenaar Richard Tuttle reflecteerde, aangetrokken door het rijke kleurenpalet in het oeuvre van James Ensor, over kleur.

Zijn kleine, fragiele werken schitterden naast de iconische werken van James Ensor in de solotentoonstelling Light And Colour in de Ensor en Spilliaert Museumvleugel in Mu.ZEE. Het was hier dat hij het eerste kader schetste voor wat de rol van de verhalenverteller werd.

Voor de aankondiging van zijn boek doet Mu.Zee beroep op Ventoux. Het werd een heel speciaal project…

Salon Moderne Kunst

In deze reeks van 3 video’s nemen we je mee naar de Roaring Twenties, naar Salon Moderne Kunst. Tijdens de Roaring Twenties schiepen kunstenaars nieuwe orde in de wereld. ‘Salon Moderne Kunst’ trekt lijnen van kunst aan de museummuren naar kunst die ‘dient’ in de leefruimte.