Epische content voor

Comic Con Belgium

Epische content

Comic Con Belgium is dé geek-conventie bij uitstek. Ventoux creëert sterke video- en socialmedia-content om meer mensen op de juiste momenten te bereiken.

Op Comic Con kan je acteurs van verschillende fantasy- en sciencefictionfilms in levende lijve ontmoeten. Heel wat bezoekers zakken in cosplay – verkleed als hun favoriet fictief personage – naar de beurs af. En ook special guests uit de grootste franchises ter wereld zoals Superman, Game of Thrones, Fantastic Beasts passeren de revue.

Ventoux werkte een helder uitgebouwd online plan uit voor Comic Con. Doorheen het jaar zorgen we voor een epische stream socialmediacontent. Met video’s, foto’s en visuals zorgen we voor prikkelende posts op de juiste momenten, surfend op de golven van de conventies. We overladen mensen niet met content, maar we posten gericht.

Een draaidag op Comic Con

Vooraleer de deuren open gaan, laten we onze drone opstijgen en zien we de massa toekomen. We gaan mee naar binnen. Hoe cool is het hier?! We filmen de cosplayers in hun mooiste kostuums, de coole goodies die worden uitgedeeld, gamers in volle concentratie en foodtrucks met de lekkerste snacks. We krijgen special guests voor onze lens zoals Jaleel -Steve Urkel- White, Ashley Banks uit The Fresh Prince en Argus Vilder uit Harry Potter, die het publiek overtuigen om af te zakken naar Comic Con. Onze werkdag stopt niet als de deuren sluiten. Met ons vele beeldmateriaal maken we aantrekkelijke teasers en een aantal aftermovies van de dag, die dezelfde dag (!) nog online verschijnen. De teasers zorgen ervoor dat geeks, gamers, artiesten en gekke gezinnen na het zien van onze video nog snel hun last minute tickets bestellen.

Elftopia & Helltopia

Ventoux hanteert dezelfde contentstrategie voor Elftopia, een avontuur waarin de wereld van Fantasy het epicenter is. Een utopie waar elven, trollen, druiden, orcs, tijdreizigers, vikings, gnomes en tovenaars elkaar kunnen treffen.

Voor Helltopia, de kindvriendelijke horror tegenhanger van Elftopia, dompelen we onze strategie in een scary sausje. Helltopia vindt plaats in het sfeervolle landgoed van Kasteel Ooidonk, de ideale setting om griezelige videocontent te maken van het succesvolle festival.

Japan Con

Japan Con is een nieuwe conventie die de Aziatische popcultuur viert. Op Japan Con leer je heerlijke sushi maken, maak je kennis met exotische gezelschapsspellen of ontmoet je special guests zoals Akidearest, een otaku/anime Youtuber. Ook je kimono die je hier krijgt, mag natuurlijk niet ontbreken. Met Ventoux laten we ons graag onderdompelen in de mysterieuze sferen.

Maak een virtuele wandeling doorheen alle Comic Con Belgium events in onze video’s. Na het zien van de video’s zal je gegarandeerd je tickets willen bestellen voor de volgende editie van Comic Con!